Vinurile noastre sunt speciale și au acel „gout du terroir” pentru că aici se întrunesc toate elementele necesare.


Echipa

Partener

Michel Roy

Michel Roy a călătorit mult în România. A avut timpul necesar pentru a întelege sufletul românesc și pentru a se coagula decizia de a investi într-o afacere.

În 2005, alături de Șerban Dâmboviceanu, Michel Roy a decis să înceapă o afacere în domeniul viticol – vie și cramă. Pasionat de acest domeniu și conștient de potențialul pământurilor românești, Michel Roy și-a propus să trezească la viață locuri care odinioară produceau vinuri cunoscute la Paris și care acum erau abandonate, în ruină.

Partener

Șerban Dâmboviceanu

Pentru Șerban, Corcova Roy & Dâmboviceanu nu este doar o afacere, ci mult mai mult. La vârsta de 18 ani, el a plecat la Strasbourg pentru a studia dreptul. Acolo, și-a descoperit pasiunea pentru vin și a început călătoria spre Corcova.

Istoria, influența aristocrației intelectuale a trecutului și dragostea lui Bibescu pentru aceste locuri își fac și astăzi simțită vibrația și l-au determinat pe Șerban să transforme o afacere într-un proiect de suflet prin care să arate lumii cât de valoroase pot fi vinurile românești.

70

Hectare

500000

Sticle / an

40

Angajați

100

Lucrători sezonieri

Avem un climat temperat-continental cu influențe mediteraneene. Iarna, în special, au loc invazii de mase de aer umede și calde de origine mediteraneană și oceanică, ceea ce face ca acest anotimp al anului să fie mai blând, iar verile sunt în general călduroase dar cu nopți răcoroase datorate proximității pădurilor și a munților. Temperatura medie anuală a aerului: 11,5°C, iar media anuală a precipitațiilor este de cca 600 mm.

Pământul are o structură litologică variată și o mineralitate bogată, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unități piemontane din țară, Piemontul Getic; vița de vie nobilă cu soiurile potrivite și munca atentă și responsabilă a echipei Corcova Roy & Dâmboviceanu.

Vinul de Corcova poartă amprenta originală a locului și vorbește despre istorie, distincție, pasiune. Personalitatea terroir-ului este dată de îmbinarea fericită a elementelor climatice cu specificul geologic, de alegerea potrivită a soiurilor de struguri și, mai ales, de atenția pentru procesul vinificării.