Acum podgoria Corcova Roy & Dâmboviceanu cuprinde 70 de hectare pe care au fost replantate soiurile tradiționale ale locului, existente și pe vremea moșiei Bibeștilor, incluse în soiurile autorizate DOC Mehedinți-Corcova: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc, precum și două soiuri noi, Syrah și Viognier. De asemenea, în perioada 2008-2009, cramele au fost complet renovate și modernizate, dotate cu utilaje și echipamente moderne care înlesnesc procesarea.

Cine suntem

Compania Viticola Corcova este o poveste frumoasă, o discuție între prieteni devenită realitate de succes. Proprietate a lui Michel Roy și Șerban Dâmboviceanu, afacerea a luat ființă în anul 2005, moment în care, dintre cele 470 de hectare de viță de vie pe care le-a deținut IAS-ul Corcova, mai rămăseseră doar 18 hectare, iar cramele, construite de prințul Anton Bibescu la începutul secolului al XX-lea, erau în ruină.

TRADIȚIE

Credem că vinul este mai mult decât ceea ce bei și savurezi. El poartă un sens incontestabil al locului, iar francezii au chiar un cuvânt pentru asta: se numește terroir.

Vinul de Corcova poartă amprenta originală a locului și vorbește despre istorie, distincție, pasiune. Personalitatea terroir-ului este dată de îmbinarea fericită a elementelor climatice cu specificul geologic, de alegerea potrivită a soiurilor de struguri și, mai ales, de atenția pentru procesul vinificării.

La Corcova, pe moșia familiei Bibescu, vinul a fost decantorul în jurul căruia au avut loc schimburi de idei, trăiri intense, au luat naștere scrieri memorabile și s-a coagulat un număr impresionant de personalități. Este o moștenire de care ne îngrijim.

Dacă lipsește vinul, lipsește tot. PROVERB LATIN